naslovnica
aktualno
dohvat ključeva
pohrana ključeva
 
www.aaiedu.hr
schema.aaiedu.hr
www.eduroam.hr
developer.aaiedu.hr
 
 
 
 

 

PKS sučelje - dohvat ključeva

Slijedi jednostavno tekstualno sučelje za dohvat traženih PGP ključeva. Primijetite da je riječ o komplementarnom sučelju za HKP kojeg SKS servis nudi. U sljedećim poljima možete unijeti tražene PGP informacije iz ključa, kao i odabrati tip pretraživanja te tip prikaza informacija:

niz znakova za pretraživanje:

tip pretraživanja:
dobavi indeks
dobavi detaljniji indeks
vrati ključeve u ASCII obliku
dobavi ključeve po punoj sumi

opcije pretraživanja:
pokaži PGP "otiske" za ključeve
pokaži SKS sume za pune ključeve

 

 

Postupak kako dobaviti javni PGP ključ:

  1. Unijeti niz znakova za pretraživanje: to mogu biti pune riječi ili dijelovi riječi kao npr. dijelovi e-mail adrese, ime i prezime i sl. Jasno, moguće je unijeti i heksadecimalni ID ključa, pa stoga vrijede slijedeći primjeri: kreator@srce.hr i 0xEA160D0B, ali i Korunic.
  2. U slučaju da želite provjeriti PGP otisak (fingerprint) svih traženih ključeva, što se preporuča kad dodajete nepoznati PGP ključ u svoj prsten javnih ključeva, možete uključiti i ispis PGP otisaka.
  3. Prikaz SKS sume uglavnom nema nekakvog benefita za krajnje korisnike, no moguće je i po njima dohvaćati javne ključeve.
  4. Slijedi izbor pretraživanja: moguće je dobaviti stranicu sa općenitim opisom ključa i korisnika, detaljniju stranicu sa opisima svih potpisnika originalnog ključa, sam ključ direktno u ASCII obliku (spremnim za ubacivanje u vaš PGP program), te ključeve po sumi (što nije od prevelike koristi za kranjeg korisnika).

Povratak na vrh

Uvod

Upute

Statistike

Obavijesti

Dohvat ključeva

Pohrana ključeva

Klijenti

Dokumenti

Kontakti